Attractieparken in Marokko. Vorig jaar opende Sindibad, het grootste pretpark in Afrika, haar deuren in Casablanca. Naast tuinen, moskeeën, musea, stranden, restaurants en markten kent Marokko steeds meer attractieparken. In deze blog zetten we  7 leuke parken op een rijtje voor je.

Crazy Parc – Casablanca

Op ongeveer 5 minuten afstand van de corniche van Ain Diab (Casablanca) ligt attractiepark Crazy Parc. Dit familiepretpark beslaat 15.000 vierkante meter en kent ruim 25 attracties. Van twister, achtbaan, botsauto’s tot een heuse 4D bioscoop. Crazy Park is in de winter op feestdagen, zaterdag en zondag van 10.00 tot 20.00 uur geopend. Op woensdag is het park open van 12.30 tot 20.00 uur. In de zomer is het park van maandag tot en met vrijdag open van 15.00 tot 23.00 uur en op zaterdag en zondag van 10.00 tot 23.00 uur.

Croco Parc – Agadir

Eerste krokodillen park in Marokko. Het attractiepark Croco Parc ging in mei 2015 open en ligt buiten Agadir (Autoroute de Marrakech). In het park maak je kennis met meer dan 300 krokodillen uit het Nijl gebied. De krokodillen zijn geboren in Djerba (Tunesië) en sinds hun derde levensjaar in Agadir. Het park is ingedeeld in 4 thematische tuinen (blauwe tuin, exotische tuin, Aziatische tuin en tropische tuin). Croco Parc is dagelijks geopend en goed bereikbaar vanuit Agadir en Marrakech.

Dream Village – Mohammedia

Tussen Casablanca en Mohammedia ligt Dream Village. In dit ecologische park van 20 hectare vind je een dierentuin, manage, aquapark, speeltuin en restaurant. Het park is dagelijks geopend van 9.00 tot 19.00 uur.

Jardin zoologique – Rabat

Giraffen, leeuwen, olifanten, krokodillen en luipaarden. Deze en andere dieren zijn allemaal te vinden in de dierentuinvan Rabat. Als bezoeker maak je kennis met de fauna van Marokko, de Sahara en Afrika. De dierentuin is ingedeeld in vijf ecosystemen: Atlasgebergte, savanne, woestijn, vochtige gebieden en het regenwoud. De dierentuin is dagelijks geopend van 8.30 tot 16.30 uur.

Palooza Land – Marrakech

In januari 2016 ging het eerste themapark van Marrakech open. Palooza Land ligt bij de ingang van Marrakech en goed bereikbaar van het busstation (10 minuten) en Guéliz (5 minuten). Palooza land beslaat 24.000 vierkante meter is gewijd aan dinosaurussen. Het park kent onder meer 30 attracties, 6D bioscoop, sensationeel waterpark en een amfitheater. Verder zijn er verschillende restaurants en worden er meerdere shows per dag opgevoerd. Palooza Land is van zondag tot donderdag open van 10.00 tot 22.00 uur. Op vrijdag en zaterdag is het park open van 10.00 tot 00.00 uur.

Sindibad – Casablanca

In het hart van Casablanca ligt attractiepark Sindibad. Het park is ontwikkeld in samenwerking met Compagnie des Alpes, Frans bedrijf beheert o.a. Walibi en Parc Astérix. Sindibad is dagelijks geopend van 8.30 tot 18.30 uur. Verspreid over 32 hectare vind je spannende attracties, een dierentuin en een ecologisch park.

Tamaris Aquaparc – Casablanca

In de buurt van Casablanca vind je Tamaris Aquaparc. De ware liefhebber van waterparken kan zijn hart ophalen in Tamaris Aquaparc: sensationele glijbanen, kwalitatief zwemwater en mooie ligplaatsen. En natuurlijk is er ook aan de kleine zwemliefhebbers gedacht met een speelparadijs. Soortgelijke parken zijn: Oasiria in Marrakech en Smir Park in M’diq.