Marokkaanse keuken

Marokkaanse keuken: couscous met zeven groenten, pastilla met zeevruchten en gegrilde sardines. Marokko kent een rijke en gevarieerde keuken. Maak kennis met de Marokkaanse keuken en volg deze 6 foodblogs.

Choumicha

Choumicha is de Marokkaanse Jamie Oliver. Zij presenteert dagelijks op de Marokkaanse tv-zender 2M een kookprogramma waarin ze eigentijdse en traditionele gerechten uit de Marokkaanse keuken maakt. In het weekend bezoekt Choumicha iedere uitzending een regio en maakt haar gast de specialiteiten uit zijn streek. Op de website van Choumicha vind je recepten uit de eigentijdse Marokkaanse keuken.

Choumicha

Dar Moho

Moha Fedal is een van de bekendste chefs in Marokko. Moha heeft een gerenommeerd restaurant in Mararkech. Op de site van Moha vind je veel prachtige foto’s van de meest heerlijke gerechten.

Moha Fedal

Cooking with Alia

Harira, tajine met lamsvlees of gevulde loempia’s. Loopt het water je al in de mond? De Marokkaanse Alia laat zien dat iedereen Marokkaans kan koken. Alia legt je in korte video’s uit welke handelingen je moet verrichten.

Cooking with Alia

Maroc Mama

In 2004 verhuisde de Amerikaanse Amanda en haar gezin naar Mararrakech. Op Maroc Mama lees je meer over de belevenissen van Amanda. Verder veel recepten uit de Marokkaanse keuken.

Maroc Mama

My Moroccan food

De Marokkaanse Narjiss is opgegroeid in Brussel en woont tegenwoordig in Londen. Narjiss is gefascineerd door de Marokkaanse keuken en publiceert met grote regelmatig de meest prachtige foodfoto’s. Van berkoukech soep, seffa tot amlou. Maak snel kennis met de eigentijdse Marokkaanse keuken van Narjiss.

My Moroccan food

Sousoukitchen

Hoe maak ik Marokkaanse pompoensoep? Wat is makrout? En hoe maak ik een tajine met vis? Het antwoord op deze en andere vragen vind je op de foodblog van de Marokkaanse Sabah. Ieder recept wordt stap voor stap door Sabah uitgelegd op video, zowel in het Engels als Frans.

Sousoukitchen