Logeren bij locals, hoe doe je dat? Marokko kent een groot scala aan mogelijkheden om te overnachten. Van appartementen, hotels tot riads. Welke mogelijkheden zijn er om te logeren bij locals?  Waar kun je terecht?  In deze blog 6 tips.

Airbnb

Airbnb is een online marktplaats voor de verhuur en boeking van privé-accommodaties. Het online platform omvat meer dan 500.000 accommodaties in 192 landen en 33.000 steden. Ontdek nu de mogelijkheden om via Airbnb te logeren bij locals.

BeWelcome

Bij BeWelcome kun je een slaapplaats vinden, locals ontmoeten en meer over Marokko leren. Je kunt gratis lid worden van dit netwerk voor gastvrijheidsuitwisseling. Leden kunnen andere leden op hun reisbestemming zoeken, hun profiel bekijken en een berichtje sturen.

Chez l’habitant

De vereniging Chez l’habitant helpt je bij het vinden van Marokkaanse gezinnen waar je de nacht kunt doorbrengen. Chez l’habitant heeft een groot netwerk in Marokko. Tijdens het verblijf neem je deel aan het gezinsleven. Van eten, samen tv-kijken tot het maken van uitstapjes.

Couchsurfing

Couchsurfing is een online sociaal gastvrijheidsnetwerk. Leden kunnen andere leden vragen om overnachtingen, en men kan aangeven of men een slaapplek ter beschikking heeft voor andere mensen. Zo ook in Marokko. Een groot aantal locals neemt deel aan couchsuring.  Deelname is gratis.

Gamping

Géén camping, maar gamping. Je leest het goed. Het idee is origineel. Met je tent overnachten in de achtertuin van een local. Het aanbod in Marokko is beperkt. Slechts drie locals doen mee.  De website gamping.com werd in 2013 gelanceerd.

Wwoofing

Wwoofing is het nieuwe couchsurfing en staat voor World Wide Opportunities on Organic Farms. Het is een manier om te leren over biologische voeding, landbouw en duurzaam leven. Wwoof is opgericht in 1971 en uitgegroeid tot een netwerk van meer dan 80.000 vrijwilligers, verspreid over 100 landen.  In Marokko doen 28 boerderijen mee. Het principe van Wwoofing is simpel. Deelnemers werken mee op de boerderij en in ruil daarvoor krijgen ze onderdak, een maaltijd en de kans om locals te ontmoeten.

Lees ook