20151129_Medina_Koningsstad_Fes-web

Sfeervolle steegjes, karakteriserende huizen en imposante moskeeën. De medina van Koningsstad Fes is een van de mooiste in Marokko. Voor buitenstaanders is het moeilijk om in contact te komen met locals in de medina. Ziyarates Fes bied  je de kans om te logeren bij locals.

Twee werelden ontmoeten elkaar

Samen eten, inkopen doen op de markt of meegaan naar de hammam. Het kan allemaal met Ziyarates Fes. Door dit toeristische project ontmoeten twee werelden elkaar: toeristen en oorspronkelijke inwoners van de medina. Ruim dertig gezinnen hebben de deur van hun huis opengezet voor Ziyarates Fes.

Stimuleren spiritueel toerisme

Een belangrijk doel van Ziyarates Fes is het stimuleren van het spiritueel toerisme in Fes. Deze  Koningsstad profileert zichzelf als de spirituele hoofdstad van Marokko.

Een onvergetelijk verblijf 

Toeristen die kiezen voor Ziyarates Fes kunnen rekenen op een onvergetelijk verblijf. Om hier zorg voor te dragen zijn de deelnemende families allemaal getraind in het omgaan met toeristen. Verder zijn de families bijgeschoold in de geschiedenis van Fes. Bovendien stelt Ziyarates Fes hoge eisen aan de slaap- en ontvangstkamers, ontbijt, sanitaire voorzieningen en dagprogramma.

Behoud oorspronkelijke karakter medina

Door de inkomsten van Ziyarates Fes kunnen de gezinnen blijven wonen in de medina van Fes. In veel Marokkaanse steden zijn de oorspronkelijke inwoners uit de medina vertrokken. Met name in Marrakech zijn veel huizen verkocht aan rijke Europeanen.
Kijk voor meer informatie op www.ziyaratesfes.com